Συνταγή για τα πιο αφράτα τσουρέκια!

Τα τσουρέκια είναι από τις αγαπημένες γεύσεις τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των μεγαλυτέρων. Ειδικά όταν είναι ζεστά κι αφράτα και βρεθούν μπροστά μας δεν μένει στο πιάτο ούτε μισή μπουκιά. Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι με μία πολύ εύκολη συνταγή.

Συνταγή για τα πιο αφράτα τσουρέκια!

ΥΛΙΚΑ:

• 1 πακέτο φαρίνα, κατά προτίμηση την πορτοκαλί που έχει άρωμα πορτοκάλι (500γρ)
• 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
• 3 αυγά
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
• 1,5 φάκελο μαγιά ξερή
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κουταλάκι μαχλέπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Φτιάχνουμε προζύμι με το χλιαρό γάλα, την μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
2. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στην προζύμη και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και διπλώνουμε καλά να το πάρει όλο η ζύμη και να γίνει μαλακή και γυαλιστερή.
4. Μην σας φοβίσει αν κολλάει στην αρχή, με το βούτυρο θα γίνει τέλειο!
5. Αφήνουμε καλά σκεπασμένο πρώτα με μεμβράνη και μετά με πετσετούλα και καμιά κουβέρτα για να σιγουρευτούμε οτι θα μείνει ζεστό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.
6. Πλέκουμε τσουρέκια και αφήνουμε ξανά 20 λεπτά να φουσκώσουν.
7. Αλείφω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ, ή ζάχαρη κρυσταλλική ή σουσαμάκι.
8. Ψήνω στους 160-180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved