Υπέροχα σοκολατάκια με 2 υλικά!

Η αγαπημένη συνήθεια του χειμώνα -και όχι μόνο- ακούει στο όνομα σοκολάτα. Την αγαπάμε σε όλες τις μορφές της, και την προτιμάμε σε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές μας.

Υπέροχα σοκολατάκια με 2 υλικά!

Διαβάστε παρακάτω έναν πολύ εύκολο τρόπο για να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς για να τα δωρίσετε στην επόμενη επίσκεψη ή να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας στο σπίτι.

Υλικά:
500 γρ. Κουβερτούρα
400 γρ ξηροί καρποί

Εκτέλεση:
Το μόνο δύσκολο σε αυτή τη συνταγή είναι να πετύχετε το στρώσιμο της λιωμένης κουβερτούρας. Ένας σίγουρος τρόπος είναι να αποφύγετε την μαρμάρινη επιφάνεια και να προτιμήσετε το ανακάτεμα σε μπολ. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε θερμόμετρο εκτός αν είστε πολύ εξοικειωμένοι με την θερμοκρασία της σοκολάτας.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί και προσέχουμε να μην πέσουν μέσα σταγόνες νερού ή υδρατμοί. Στη συνέχεια αδειάζουμε τα ¾ της σοκολάτας σε ένα άλλο σκεύος και ανακατεύουμε συνεχώς με μια πλαστική κουτάλα μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 27οC. Ενώνουμε και το υπόλοιπο ¼ της κουβερτούρας μέσα στην ήδη κρύα και ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 30οC.

Αφού έχουμε λιώσει τη σοκολάτα μας απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας σε μία λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 160οC για 12-15 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ανακατεύουμε με την στρωμένη κουβερτούρα. Παίρνουμε με δύο κουταλάκια λίγο από το μείγμα κάθε φορά και δημιουργούμε ένα βραχάκι πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved