Πηλιορείτικο Σπετσοφάι από το mothersblog!

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και μάλιστα πάντα με λουκάνικο από τον τόπο μου, το Καρπενήσι. Όσοι δεν το ξέρετε φημιζόμαστε για τα αλλαντικά και τα λουκάνικά μας με πράσο! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Υλικά
3 μελιτζάνες
4 πιπεριές κέρατο
1/2 κρασοπότηρο λάδι
5 ντομάτες
1 λουκάνικο
αλάτι - πιπέρι
μισό κρασοπότηρο νερό
μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες σε κομματάκια ή φέτες και τις αλατίστε τες
Αφήστε για 30 λεπτά και μετά τις ξεπλύνετε και στραγγίξτε.
Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες.
Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι τηγανίστε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
Μόλις ροδίσουν, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
Τρίψτε την μια ντομάτα και ρίξτε τη μέσα στο ταψί μαζί με τα άλλα υλικά.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε και την ζάχαρη και ανακατέψτε.
Τελειώστε με τις υπόλοιπες ντομάτες που τις έχετε κόψει σε φέτες και καλύψτε το φαγητό.
Ψήστε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Επισήμανση: Ποτέ μα ποτέ, το λάδι από το τηγάνι δεν το βάζουμε μέσα στο φαγητό μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved