Συνταγή για τις πιο νόστιμες κροκέτες κουνουπιδιού!

Ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά, όσον αφορά στην διατροφική του αξία είναι το κουνουπίδι. Οι λίγες θερμίδες που περιέχει, η απώλεια λίπους και η χαμηλή περιεκτικότητα του σε υδατάνθρακες κάνουν το κουνουπίδι μια από τις διάσημες τροφές για όποιον θέλει να χάσει βάρος, αλλά η αντικαρκινική του δράση είναι αυτή που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Συνταγή για τις πιο νόστιμες κροκέτες κουνουπιδιού!

Έτσι εκτός από αγαπημένη τροφή των γυναικών σε περιόδους αποτοξίνωσης και διατροφής, το κουνουπίδι πρέπει να γίνει και ο καλύτερος φίλος των παιδιών μας καθώς βοηθάει στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

Μια πολύ έξυπνη συνταγή για να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν το συγκεκριμένο λαχανικό είναι οι κροκέτες κουνουπιδιού που είναι αδύνατον να μην λατρέψουν. Μοιάζουν στην όψη με τους αγαπημένους τους πατατοκεφτέδες, είναι εξίσου νόστιμες και φυσικά πιο υγιεινοί.

Υλικά:
1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους
1 κουτί μπύρα
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλεύρι όσο χρειαστεί
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες, αφού αφαιρέσετε το κοτσάνι. Ρίξτε το σε αλατισμένο νερό που βράζει για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε. Ρίξτε σε ένα μπολ τη μπύρα, τα αυτά, την παρμεζάνα, προσθέστε λίγο αλάτι και χτυπήστε στο χέρι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει πηχτός χυλός και αφήστε για ένα πέντε λεπτά το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια βουτήξτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού μέσα στο χυλό και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved