Ριζότο με θαλασσινά για τα πιτσιρίκια!

Μία νόστιμη συνταγή που χρειάζεται ελάχιστο χρόνο και θα την απολαύσετε πολύ!

Υλικά

150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

150 γρ. καλαμαράκια ροδέλες

150 γρ. χταπόδι κομμένο

2 φλιτζάνια ρύζι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκες ντομάτες

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 κρεμμύδι

Αλάτι-πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βαθύ ρίχνετε το λάδι και το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε όλα τα θαλασσινά και τα αφήνετε να σοταριστούν για αρκετή ώρα, όχι όμως σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσουν να παίρνουν βράση, ρίχνετε τις φρέσκιες τομάτες που έχετε κόψει σε κύβους και τον χυμό τομάτας και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα τα υλικά και ύστερα ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε συχνά. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπεράκι (όχι πολύ καθώς απευθύνεται σε παιδιά η συνταγή) και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και όταν πλέον το ρύζι έχει γίνει, σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε και είναι σίγουρο ότι θα πάρετε από τα παιδιά σας το πιο γλυκό φιλί για τη συνταγή που μόλις φτιάξατε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved