Λαχταριστά γλειφιτζούρια από τα χεράκια σας!

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των παιδιών είναι το γλειφιτζούρι. Συνήθως οι μαμάδες αποφεύγουμε να τους δίνουμε καθημερίνα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που διαθέτουν αλλά αν τα φτιάχνουμε μόνες μας μπορούμε σίγουρα να έχουμε περισσότερο τον έλεγχο. Ιδανικό κέρασμα για βαφτίσεις και παιδικά πάρτυ αλλά και λιχουδιά για μικρούς και όχι μόνο. 

Λαχταριστά γλειφιτζούρια από τα χεράκια σας!

Υλικά για 20 μερίδες:
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό
500 γρ. Ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής προερατικά

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και ρίχνουµε τη γλυκόζη. Αν θέλουµε να χρωματίσουμε τα γλειφιτζούρια μας, προσθέτουµε µαζί και λίγες σταγόνες από το χρώµα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας µας.

Βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να βράσει χωρίς να ανακατεύουµε. Αν έχουµε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής, παρακολουθούµε πότε η θερµοκρασία της καραµέλας θα φτάσει τους 150° C.

Διαφορετικά αν δεν έχουμε θερμόμετρο, παίρνουµε µε ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραµέλα που βράζει και τη ρίχνουµε σε ένα µπολ ή ποτήρι µε κρύο νερό. Αν δούµε ότι κρυσταλλώνει και γίνεται αρκετά σκληρή, τότε η καραµέλα είναι έτοιµη, ενώ, αν είναι µαλακή και δεν μαζεύεται με το χέρι, συνεχίζουµε το βράσιµο. Όταν είναι έτοιμη αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουµε την καραµέλα να ηρεµήσει για 1 λεπτό.

Σε µια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα ρίχνουµε µε µια κουτάλα µικρή ποσότητα από την καραµέλα, η οποία από µόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήµα. Το µέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουµε. Οσο τα γλειφιτζούρια είναι ακόµη ζεστά, µπορούµε να κολλήσουµε στην επιφάνειά τους καραµελάκια, ζαχαρωµένα λουλούδια κ.ά.

Πριν προλάβει να κρυώσει η καραµέλα, πιέζουµε στο κέντρο της καλαµάκια για γλειφιτζούρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved