Το παστίτσιο της μαμάς!

Τo παστίτσιο είναι ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά φαγητά του Κυριακάτικου τραπεζιού! Η Κυριακή είναι συνήθως η μέρα που όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από τραπέζι για το μεσημεριανό γεύμα και τι πιο όμορφο από το να φτιάξετε ένα παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό! Κι αν δεν το πετυχαίνετε όπως η γιαγιά; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!

Το παστίτσιο της μαμάς!

ΥΛΙΚΑ

- Κιμάς (ένα κιλό είναι υπέρ-αρκετό για ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ)

- Μακαρόνια για παστίτσιο

- Κρεμμύδι

- Σάλτσα ντομάτας

- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα

- Ελαιόλαδο

- 1 ½ λίτρο γάλα

- 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ

- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο

- 3 κρόκοι αυγών

- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνετε τον κιμά και το αφήνετε λίγο έως ότου βγάλει τα ζουμάκια του, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δυο ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε αλατισμένο νερό και ρίχνετε τα μακαρόνια.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το κόρν φλάουερ, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε πολύ καλά και συνέχεια με ένα σύρμα. Αφού η κρέμα έχει δέσει, αποσύρετε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών. Τέλος προσθέτετε το ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι.

Σε ένα πυρέξ, στρώνετε μια δόση μακαρόνια, ρίχνετε όλον τον κιμά χωρίς τα ζουμάκια του και από πάνω προσθέτετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Από πάνω περιχύνεται την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου σε μεσαία θερμοκρασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved