Συνταγή για λαχταριστή μους μπανάνας για όλη την οικογένεια!

Η μους μπανάνας είναι νόστιμη και θρεπτική. Μπορείτε να την φτιάξετε στο σπίτι σχετικά εύκολα χωρίς να σας πάρει χρόνο και να ξετρελαθεί με την γεύση της όλη η οικογένεια.

ΥΛΙΚΑ:
• 300 γρ ώριμες μπανάνες (όχι μαυρισμένες), καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• χυμός από 1 λεμόνι
• χυμός από 1 πορτοκάλι
• 10 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζω στο μπλέντερ τα κομμάτια μπανάνας, την κρυσταλλική ζάχαρη και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού. Τα δουλεύω στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω ένα λείο πολτό.
• Παίρνω 2 κουταλιές από τον πολτό, τις ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω 1 κουταλιά νερό και ανακατεύω. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ τοποθετώ τα φύλλα ζελατίνης, τα καλύπτω με κρύο νερό και τα αφήνω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι και ανακατεύω καλά για να λιώσουν στο ζεστό μείγμα. Αδειάζω το κατσαρολάκι στο υπόλοιπο μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύω καλά.
• Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να μοιάζει με γιαούρτι. Την προσθέτω στο μείγμα μπανάνας, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ ή με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην χάσει τον όγκο της.
• Μοιράζω τη μους σε 4 - 6 ατομικά μπολάκια ή σε ψηλά ποτήρια και τα βάζω για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved