Συνταγή για πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα!

Η πορτοκαλόπιτα είναι ιδανική για όλες τις ώρες. Είναι νόστιμη και τρελαίνονται με αυτήν τόσο οι μικροί μας φίλοι όσο και οι καλεσμένοι μας.

Σερβίρεται όλες τις ώρες και μπορείτε να δίνετε στο παιδί σας ένα κομμάτι για να το παίρνει στο σχολείο μαζί του.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
• 4 αυγά
• 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1-2 βανίλιες
• 1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι:
• 3 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
• φλούδα ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα αρχίζουν να ρίχνουμε τα φύλλα. Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από την συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ενα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
• Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
• Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί ή παγωτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved