Πρασόρυζο λεμονάτο!

Ένα νόστιμο, καλοκαιρινό και υγιεινό φαγάκι για εσάς και τα παιδιά σας. Θα μας πείτε τα παιδιά είναι δύσκολο να φάνε πρασόρυζο. Εμείς όμως θα σας πούμε με σιγουριά πως αν φάνε έστω και μια μπουκιά απο αυτό, σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο τους φαγητό!

Πρασόρυζο λεμονάτο!

Υλικά:
4-5 πράσα
1 ξερό κρεμμυδάκι (μικρό ή το μισό απο ένα μεγάλο)
1 καρότο
χυμό απο ένα λεμόνι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
Ρύζι νυχάκι μισό ποτήρι του κρασιού και κάτι παραπάνω (αναλόγως το πόσο θέλετε εσείς)

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα στην μέση και τα ψιλοκόβουμε.
Τα ζεματίζουμε ελαφρώς σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε ροδέλες και σε μια κατσαρόλα το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελαφριά.
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Αφού το φέρουμε 2-3 στροφές σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε νεράκι για να βράσει και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις είναι έτοιμο το πράσο (δηλαδή βρασμένο) ρίχνουμε και το ρύζι μας και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να χυλώσει.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με μια κουταλιά ελαιόλαδο ωμή από πάνω και τριμμένο ξύσμα λεμονιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved