Σοκολατένιο γλυκάκι με πουράκια!

Αυτό το γλυκό μπορείτε να το κάνετε και τούρτα αλλά και σε ατομικά κομμάτια. Πρόκειται για ένα απο εκείνα τα γλυκά που μια στο τόσο θέλετε να κάνετε ατασθαλία! Να καλύψετε εκείνη την γνωστή λιγούρα του «κάτι θέλω να φάω»!

Σοκολατένιο γλυκάκι με πουράκια!

Υλικά:
1 κούπα ανάλατο βούτυρο (+ εξτρα για το ταψάκι σας)
1 κούπα μερέντα ή νουτέλα
1 κ.τ.γ βανίλια σκόνη
1 κουτί πουράκια
400 γρμ. Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Αλείψτε ένα τετράγωνο ταψάκι 8*8 με το εξτρα βούτυρο ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα για να μην σας κολλήσει. Προσοχή και στα τοιχώματα
Σε ένα κατσαρολάκι μπεν μαρί βάλτε την μερέντα/νουτέλα με το βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις είναι έτοιμο (θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 λεπτά), θα αποσύρετε από το μπεν μαρι και βάλετε μέσα τη βανίλια με τη ζάχαρη και θα ανακατέψετε μέχρι να έχετε κάτι σαν ζύμη.
Πάρτε το ταψάκι σας και βάλτε μίση από την ζύμη αυτή στον πάτο και τα τοιχώματα. Βάλτε μετά με την σειρά τα πουράκια (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία). Αφού τα αραδιάσετε ρίξτε και την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και πιέστε για να σας στρώσει. Αφήστε με την λαδόκολλα σκεπασμένο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Ιδανικό τόσο για κέρασμα στο σχολείο όσο και στο σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved