Συνταγή για λαχταριστή κοτόπιτα!

Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο φαγητό όλων σε όποια μορφή και να το φτιάξουμε. Σας προτείνουμε να το κάνετε κοτόπιτα, ώστε να μπορείτε να την μεταφέρετε εύκολα και στην παραλία!

Συνταγή για λαχταριστή κοτόπιτα!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο
1 ποτηράκι του κρασιού.. κρασί
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 γραβιέρα τριμμένη
1 ποτήρι γάλα
λίγο μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση..

Βράζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί. Όταν τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές τότε προσθέτουμε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, κρατάμε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε όχι όμως σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια για να μη λιώσει στο ψήσιμο. Σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό απο το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.

Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω. Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και "ραντίζουμε" με λίγο νεράκι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας μας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved