Συνταγή για «πλεχτό» λουκανικόψωμο!

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι καθόλου, πιστέψτε μας. Είναι το ιδανικό, εύκολο και γρήγορο φαγητό, για εκείνη την στιγμή που τα παιδάκια μας θα έχουν καλέσει φίλους στο σπίτι για να παίξουν. Φτιάξτε το και αφήστε τα να κάνουν ένα απολαυστικό διάλειμμα πριν συνεχίσουν το παιχνίδι! Κανένα παιδί δεν λέει όχι στο φαγητό, ειδικά αν περιέχει λουκάνικο μέσα!

Συνταγή για «πλεχτό» λουκανικόψωμο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι, ένα πακέτο μεγάλα λουκάνικα φρανκφούρτης, ένα αυγό και για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
290 ml νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στα χέρια μας.(Την παραπάνω διαδικασία, μπορούμε να την κάνουμε και με μίξερ). Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη, σε μεγάλα κομμάτια και πλάθουμε μπάλες (σαν μπάλες του τένις περίπου).
Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε ένα πλατύ σκεύος (π.χ. ταψί), τις σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ανοίγουμε την ζύμη σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόβουμε το κάθε φύλλο όπως στην φωτογραφία και «πλέκουμε» με τα λουκάνικα αφού τα έχουμε κόψει κατά μήκος. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω πριν τα ψήσουμε κίτρινο τυρί τριμμένο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved