Συνταγή για παστίτσιο με πέστο βασιλικού!

Αυτό το διαφορετικό παστίτσιο, με την υπέροχη γεύση πέστο βασιλικού, που όλοι λατρεύουν, μυρίζει καλοκαιράκι. Δοκιμάστε το!

Συνταγή για παστίτσιο με πέστο βασιλικού!

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ σ ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
1 ποτήρι νερό, χλιαρό
100 γρ. τυρί τριμμένο
για το πέστο χτυπάτε στο μούλτι
1 χούφτα φρέσκα κλωναράκια βασιλικού
100 γρ κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο.
για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 κ γλ μοσχοκάρυδο
1 κ γλ αλάτι
100 γρ τυρί τριμμένο

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράζει για 20 περίπου λεπτά. Ο κιμάς θα πρέπει να είναι σφιχτός, χωρίς πολλά υγρά. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά, 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνετε και ρίχνετε τα μακαρόνια και πάλι στην κατσαρόλα που τα βράσατε. Προσθέτετε το πέστο βασιλικού, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τόσες κουταλιές, αναλόγως με το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση του πέστο στα ζυμαρικά σας.

Στη συνέχεια προσθέτετε και τον κιμά στα μακαρόνια κι ανακατεύετε να πάει παντού. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ βάζοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτοντας το αλεύρι. Ανακατεύετε με σύρμα καλά και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε ν' ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε, ανακατεύοντας γρήγορα, το αυγό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Βάζετε τα μακαρόνια σ' ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, καλύπτετε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι η μπεσαμέλ να κάνει αυτή την όμορφη χρυσαφένια κρούστα.

Πηγή: www.mamatsita.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved