Συνταγή για πανεύκολη τούρτα παγωτό βανίλια με βάση σοκολάτας!

Τι θα λέγατε να φτιάχνατε στην οικογένειά σας μία τούρτα παγωτό; Σίγουρα θα σας περνάει από την σκέψη ότι είναι μία δύσκολη διαδικασία! Κι όμως όχι!

Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή απλή για τούρτα παγωτό βανίλια με βάση σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
• 125 γραμ. μαργαρίνη
• 4 κ.σ. κακάο
• 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (0,5 κουτάκι)
• 25 μπισκότα πτι μπερ
• 4 κ.σ. κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
• 250 γραμ. φυτική σαντιγί (1 τενεκεδένιο κουτάκι)
• 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1,5 κουτάκι)
• 400 γραμ. εβαπορέ γάλα (1 κουτί)
• 1 βανίλια
• 100 γραμ. γεμιστά μπισκότα σοκολατένια

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ
• 100 γραμ. κουβερτούρα
• 100 γραμ. φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Για τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο και αφού το αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, έπειτα σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
2. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι-φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη.
3. Για το παγωτό, χτυπάμε την σαντιγί μέχρι να διογκωθεί και ρίχνουμε μετά το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια. Το βάζουμε στην κατάψυξη.
4. Αφού παγώσει και πήξει λίγο, το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε, να γίνει σαν μους και τότε σπάμε και ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
5. Χύνουμε το παγωτό στο τσέρκι πάνω στην παγωμένη βάση μας.
6. Βάζουμε την τούρτα μας στην κατάψυξη.
7. Τον στολισμό τον κάνουμε αφού είναι έτοιμη η τούρτα, παγωμένη, ακόμα και πριν το σερβίρισμα αν θέλουμε. Λιώνουμε την σοκολάτα κ την περιχύνουμε με ένα κουτάλι ζεστή, πάνω στην τούρτα και αμέσως κοκκαλώνει!

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved