Συνταγή για ...«ανοιξιάτικα» ρεβίθια!

Η αλήθεια είναι πως ότι πολλοί γνωρίζουν και προτιμούν τα ρεβίθια στην χειμερινή τους βερσιόν. Χυλωμένα με μπόλικο λεμονάκι! Αλλά επειδή τα ζητάμε κι όταν ζεσταίνει ο καιρός, σας δίνουμε την συνταγή και για μια πιο ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή βερσιόν!

Συνταγή για ...«ανοιξιάτικα» ρεβίθια!

Θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό ρεβίθια
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια + 1 ακόμη τριμμένη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κ σ ρίγανη ξερή
1 κ σ μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Βράζετε τα ρεβίθια για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στη γάστρα. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες καθώς κι όλα τα υπόλοιπα λαχανικά που έχετε επίσης κόψει σε κύβους ή ροδέλες, προσθέτετε τα μυρωδικά, το νερό, το ελαιόλαδο (όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά), αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για ακόμη 20 λεπτά. Ξεσκεπάζετε κι αν δείτε πως τα ρεβίθια σας "κρατάνε" ή δεν έχουν πιει τα υγρά τους, συνεχίστε για λίγο ακόμη το ψήσιμο, χωρίς σκέπασμα αυτή τη φορά. Αυτό ήταν! Το φαγάκι σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως συνοδευτικό ή ως σαλάτα.

Tip. Αν δεν έχετε γάστρα, μην ανησυχείτε! Βάλτε τα σε ένα ταψάκι και σκεπάστε τα, πρώτα με χαρτί ψησίματος κι από πάνω με αλουμινόχαρτο. Κι αυτό γιατί, τώρα τελευταία ακούγεται πως όταν ψήνουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, τρώμε μαζί και το αλουμίνιο που απελευθερώνεται όταν το αλουμινόχαρτο βρίσκεται σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας.

Πηγή: www.mamatsita.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved