Συνταγή για «αμερικάνικα» μακαρόνια με τυρί

Το έχετε ακούσει σίγουρα από κάποια αμερικάνικη ταινία ή σίριαλ, αλλά δεν ξέρετε τι είναι, ούτε πώς φτιάχνεται! Μιλάμε φυσικά για το macaroni and cheese (μακαρόνι εντ τσιζ) δηλαδή για μακαρόνια με τυρί, αλλά όπως τα εννοούν οι Αμερικανοί.

Συνταγή για «αμερικάνικα» μακαρόνια με τυρί

Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν! Χρειαζόμαστε ζυμαρικά βρασμένα (τύπου σελινάκι, πένες κλπ, δηλαδή με τρύπα), 1 ποτήρι γάλα και 4 φλυτζάνια κίτρινο τυρί τριμμένο (από όσα και όποια είδη θέλετε εσείς). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων βάζετε τα βρασμένα ζυμαρικά σας και τα ανακατεύετε με τα τυριά και το γάλα. Το σκεπάζετε με το σελοφάν και το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην δυνατότερη ένδειξη. Το βγάζετε, ανακατεύετε ξανά καλά, το ξανασκεπάζετε και το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για ακόμα 2 λεπτά. Μόλις βγει είναι έτοιμο!

Η κρεμώδης υφή του θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Δείτε ακριβώς πώς θα το φτιάξετε στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί. Καλή όρεξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved