Συνταγή για πεντανόστιμα κοκκινιστά χυλοπιτάκια

Πολύ συχνά τα παιδιά ζητάνε μακαρονάδες με σάλτσες ή κιμά. Εναλλακτικά, σας δίνουμε μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή για σπιτικά κοκκινιστά χυλοπιτάκια σούπα, που θα ξετρελάνουν όλα τα παιδάκια!

Υλικά
1 φλυτζάνι χυλοπιτάκια
3 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντοματόσαλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ελάχιστη ζάχαρη (την χρησιμοποιώ για να μην ξινίζει στην γεύση η ντομάτα, ειδικά η φρέσκια)

Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις ροδίσει, ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα ή την ντοματόσαλτσα. Ρίχνουμε το νερό (καλό είναι να το έχουμε ζεστάνει λίγο) και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα χυλοπιτάκια. Αλατίζουμε, βάζουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας (αν θέλουμε και αρέσει στις γεύσεις μας, ρίχνουμε και λίγο δυόσμο που πάει πολύ), ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσουν τα χιλοπιτάκια.

Πολύ νόστιμες γίνονται αν αντί για νερό χρησιμοποιήσουμε ίδια ποσότητα ζουμί από κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) και κατά το σερβίρισμα πασπαλίσουμε το πιάτο με λίγη χωριάτικη τριμμένη μυτζήθρα. Αν και σκέτα σαν σουπίτσα είναι πεντανόστιμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved