Σοκολατοπιτάκια λαχταριστά

Είναι γνωστή η αδυναμία που έχουν όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα), στη σοκολάτα! Πολλές φόρες μάλιστα μας ζητούν επίμονα ένα σνακ με σοκολάτα, κάτι που προσπαθούμε να αποφύγουμε τόσο για τα συντηρητικά που έχουν μέσα αλλά και για τις αλόγιστες θερμίδες.

Σοκολατοπιτάκια λαχταριστά

Φυσικά δεν μπορούμε να στερήσουμε από το παιδί τη σοκολάτα για αυτό λοιπόν σημειώστε μια σοκολατένια συνταγή που θα συναρπάσει τα παιδιά σας!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 5 γρ μαγιά

- Λίγο ελαιόλαδο

- Λίγο νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

- 150 γρ σοκολάτα γάλακτος

- 100 γρ γάλα

- 2 μεγάλα μήλα σε κομματάκια

- Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με τα υλικά της ζύμης πλάθουμε ένα κλασικό κομμάτι ζύμης και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε ένα φύλλο 4 εκατοστών περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του μήλου. Το μίγμα της σοκολάτας το τοποθετούμε μέσα σε παγοκυψέλες σιλικόνης και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβουμε σε κουπάτ ποτηριού τη ζύμη και μέσα σε καθένα από αυτά τοποθετούμε την σοκολάτα που έχει παγώσει. Σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα τα τοποθετούμε όλα ή τα βάζουμε σε μικρά φορμάκια και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου έως ότου κοκκινίσουν. Όταν τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με ξύσμα από τη σοκολάτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved