Συνταγή για τραγανά νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα με σοκολάτα και σοκολατένια εμφάνιση, που όποιος τα δοκιμάσει δεν πιστεύει ότι είναι νηστίσιμα!

Συνταγή για τραγανά νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας

Υλικά:
1/2 κούπα (125 γρ.) μαργαρίνη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. σκόνη σόδας μαγειρικής
3 κ.σ. κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη
5 κούπες αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2-3 κ.σ. κακάο
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/2 κούπα τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κούπα (= 100 γρ.) επιπλέον κουβερτούρα για την επικάλυψη

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για λίγη ώρα) μαζί με το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και, αμέσως, προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλωμένη ταχύτητα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο (σε ποσότητα ανάλογη του πόσο σκούρα καφέ θέλουμε να είναι τα μπισκότα μας), ανακατεύοντας για λίγο ακόμα με το μίξερ. Την τελευταία κούπα αλεύρι την προσθέτουμε, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα (ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε, να μην γίνει, όμως, πολύ σφιχτή).

Προσθέτουμε και τα τριμμένα καρύδια με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το χέρι, ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη μας.
Πλάθουμε τα στρόγγυλα μπισκότα: κάνουμε μία μπαλίτσα μεγέθους καρυδιού, που την πατάμε λίγο να πλατύνει και κάνουμε με το δάκτυλό μας μία λακκουβίτσα στο κέντρο τους - όπου θα βάλουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.

Τοποθετούμε αραιά (γιατί φουσκώνουν λίγο κατά το ψήσιμο) σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα (θα χρειστούν 3 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 170°C δύο - δύο τις λαμαρίνες στον αέρα - περίπου 1/2 ώρα (προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία και το χρόνο στο φούρνο μας).

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τότε λιώνουμε τα 100 γρ. της κουβερτούρας (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων), που βάζουμε με ένα κουταλάκι στην λακκουβίτσα που είχαμε σχηματίσει στην επιφάνεια των μπισκότων. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.
Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved