Συνταγή για σοκολατένια γλειφιτζούρια!

Και ποιο παιδί δεν τρελαίνεται με τα γλειφιτζούρια; Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι σοκολατένια!

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι σοκολατένια γλειφιτζούρια!

ΥΛΙΚΑ:

• 300 γρ. υποβρύχιο βανίλια
• 200 γρ. γλυκόζη
• 200 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας (λευκή, γάλακτος ή κουβερτούρα)
• ξύλινα καλαμάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υποβρύχιο βανίλιας με τη γλυκόζη. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155 βαθμούς (λίγο πριν αρχίσει να καραμελώνει) αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε γρήγορα.
2. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και σχηματίζουμε κύκλους πάνω σε λαδόκολλα ή ακόμη καλύτερα σε μικρές στρόγγυλες φόρμες σιλικόνης για να δώσουμε καλύτερο σχήμα και να ξεκολλούν πιο εύκολα.
3. Μόλις αρχίσουν να πήζουν τα τρυπάμε με ξύλινα καλαμάκια, τα οποία αφήνουμε πάνω.
4. Αν δεν προλάβουμε κάνουμε λίγο από το ίδιο μείγμα, βουτάμε τα ξύλινα καλαμάκια σε αυτό και τα κολλάμε στα γλειφιτζούρια.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved