Συνταγή για πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας με φράουλες

Σοκολάτα και φραουλίτσες! Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να απολαύσετε τις κατακόκκινες και ζουμερές φραουλίτσες και τι καλύτερο από τον συνδυασμό τους με σοκολάτα σε μια τραγανή τάρτα.

Συνταγή για πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας με φράουλες

Υλικά:
300γρ. ζύμη για τάρτες
1 κουβερτούρα (200γρ.)
200ml κρέμα γάλακτος
300γρ. φράουλες

Για τη Ζύμη
300 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. κρύο βούτυρο
1 αυγό
2 κουταλιές νερό (αν χρειαστεί)

Προετοιμασία βάσης τάρτας:
Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε καλά, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια για πολύ λίγο, απλά να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε να ζυμώνετε (οχι πολύ ώρα) μέχρι να έχετε μια ωραία ζύμη. Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε λίγο, (είναι ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το αβγό). Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, (για πιο ευκολία ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα) με αυτό το τρόπο θα μπορείτε εύκολα να τη μεταφέρετε, και απλά να την αναποδογυρίσετε πάνω στη φόρμα. Καλύψτε όλη τη φόρμα, κόψτε ότι περισσεύει γύρω, γύρω και με ένα πιρούνι τρυπήστε παντού τη ζύμη για να αποφύγουμε να φουσκώσει στο ψήσιμο.

Προετοιμασία γλυκού:
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C. Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ τεμαχίστε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέστε τις κομμένες φράουλες και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε την τάρτα κρύα.

πηγή: glikessintages.gr και dianitascooking.blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved