Συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλο γεμιστά με μοτσαρέλα και πολύχρωμο κουσκουσάκι

Το κοτόπουλο είναι μια θρεπτική τροφή για το παιδί και πολύ οικονομικό για την τσέπη σας. Συνοδέψτε το με νόστιμο κουσκουσάκι και γεμίστε το με μοτσαρέλα. Θα είναι ένα αξέχαστο δείπνο! 

Συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλο γεμιστά με μοτσαρέλα και πολύχρωμο κουσκουσάκι

Υλικά (4 άτομα)
Για το Κουσκουσάκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα καλαμπόκι (τα σπόρια)
1/2 κούπα baby αρακάς
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα κουσκουσάκι
Αλάτι - Πιπέρι
2 κούπες ζεστό νερό

Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο για σνίτσελ
Αλάτι - Πιπέρι
120 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε 8 μπαστουνάκια
1/2 κούπα αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

Ξεκινάμε με το κουσκουσάκι μας, βάζουμε τις 2 κούπες νερό να βράσουν στον βραστήρα και τοποθετούμε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το κουσκουσάκι. Ανακατεύουμε εκ νέου για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.

Προχωράμε στα κοτοπουλάκια μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς, πλένουμε και σκουπίζουμε τα σνίτσελ μας. Παίρνουμε ενα σνίτσελ, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε δυο μπαστουνάκι μοτσαρέλας.

Τυλίγουμε το φιλετάκι, μπήγουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά και πιάνουμε με οδοντογλυφίδες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, σε ενα άλλο μπολ το αυγό με λίγο αλάτι και σε ένα τρίτο μπολ την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι. Βουτάμε τα γεμιστά κοτοπουλάκια μας πρώτα στο αλεύρι, στην συνέχεια στο αυγό και στην συνέχεια στο μείγμα της φρυγανιάς και του τυριού. Τα ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με το κουσκουσάκι.

Πηγή: eri-captaincook.blogspot.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved