Συνταγή για ελληνική μακαρονάδα

Μια πεντανόστιμη συνταγή με ελληνικό άρωμα που θα αγαπήσει  όλη η οικογένεια. Εχει περίπου ίδια υλικά με την χωριάτικη σαλάτα .

Συνταγή για ελληνική μακαρονάδα

Υλικά για Ελληνική μακαρονάδα:
1 πακέτο πέννες
χυμό από 5 ντομάτες
1 μεγάλη ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κρεμμύδι
1 πράσο
1 κουταλιά πατέ από ελιές
ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
τυρί φέτα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στην ντομάτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές. Αφού σοταριστούν τα υλικά μας, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου ένα τέταρτο. Μόλις σερβίρουμε πασπαλίζουμε την μακαρονάδα με τη φέτα αφού την έχουμε τρίψει με το χέρι.

Για τα μακαρόνια: Βράζουµε νερό σε µία κατσαρόλα και, µόλις πάρει βράση, ρίχνουµε τα µακαρόνια. Ανακατεύουµε και µετά τα αφήνουµε να βράσουν για 10΄-12΄. Αν θέλουµε να είναι al dente, δεν τα αφήνουµε πάνω από 10΄. Στη συνέχεια τα σουρώνουµε και τα καίµε µε µία κουταλιά βούτυρο (εναλλακτικά χρησιµοποιούµε ελαιόλαδο).

Πηγή: myself.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved