Συνταγή για ταλιατέλες στο φούρνο με ντομάτα και τυριά

Εύκολα, γρήγορα, και απλά για το Σαββατιάτικο οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά:
500 γραμμάρια ταλιατέλες
450 γραμμ. μανιτάρια
450 γραμμ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
4 κούπες τυριά διάφορα (γκούντα, έμενταλ, παρμεζάνα, γραβιέρα, μοτσαρέλα)
480 γραμμ. κρέμα γάλακτος
μαϊντανός μπόλικος
βούτυρο ή μαργαρίνη

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε λίγο να μην κολλήσουν. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον με λίγο λαδάκι ή μαργαρίνη, αλατίζουμε και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Όταν σοταριστούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια καθώς και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τις ταλιατέλες με το μείγμα μας και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει και κόψει σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε και τα τυριά μας και τοποθετούμε σε πυρέξ. Χτυπάμε λίγο με το σύρμα την κρέμα και περιχύνουμε τις ταλιατέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45'. Το πρώτο μισάωρο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, το οποίο κατόπιν αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να ροδίσει το φαγητό μας.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved