Συνταγή για φανταστική και γρήγορη πίτσα ρολό

Δεν θα χρειαστεί καν να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη σας! Μια εναλλακτική πίτσα που θα σας σώσει όταν δε θα έχετε ετοιμάσει τίποτα. Σίγουρα τα παιδιά θα την λατρέψουν!

Συνταγή για φανταστική και γρήγορη πίτσα ρολό

Υλικά:
2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμα
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. λάδι ή 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. βότανα προβηγίας ή άλλα αρωματικά ξερά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση
Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
Ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλ/νη
Ρίγανη ξερή
Τυρί τριμμένο κίτρινο τριμμένο ή ψιλ/νο
Μανιτάρια κονσέρβας στραγγισμένα πολύ καλά και ψιλ/να
Λιαστή ντομάτα ψιλ/νη
Ελιές ψιλ/νες
Οδηγίες

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, τα βότανα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα όχι όλο από την αρχή, καθώς και το λάδι. Ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα πλάγια ώστε να έχουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ σκληρό αλλά και να μην κολλά. Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο νερό ή γάλα , αλλά ίσως χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι. Το βγάζουμε από το μπολ και το ζυμώνουμε στον πάγκο. Το ξαναβάζουμε στο μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο εκεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμισή μας.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση άλλα τριμμένα , άλλο ψιλοκομμένα , προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας τόση ώστε να καλύψει καλά τα υλικά μας. Προσέχουμε το μείγμα της γέμισης να μην είναι αραιό, γι αυτό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τέλος. Ποσότητες βάλτε κατά το γούστο σας.

Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο ορθογώνιο 40 χ 30 (όχι πολύ λεπτό) και απλώνουμε επάνω τη γέμιση να καλύψει την επιφάνεια, αλλά όχι την μια άκρη της ζύμης, αφήνουμε 3-4 εκ. ακάλυπτο ζυμάρι.
Τυλίγουμε σε ρολό σφικτό και κόβουμε με αλευρωμένο μαχαίρι πάντα και με προσοχή 14 φέτες.
Σε ταψί 32 εκ. βάζουμε λαδόκολλά και τοποθετούμε τα ρολά μας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αν θέλουμε, αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια των κομματιών.
Ψήνουμε την πίτσα μας στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved