Τα απόλυτα Γεμιστά Τήνου του Άκη που θα σε κάνουν να τα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά

Με γέμιση από φρυγανιά, τυρί και αυγά που κάνουν κάθε μπουκιά μοναδική!

Αυτή η συνταγή για τα διάσημα γεμιστά της Τήνου, είναι μια διαφορετική αλλά πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού λαδερού με γέμιση από φρυγανιά, τυρί και αυγά!

Υλικά:

  • 10 ντομάτες, μικρές

Για τη γέμιση

  • 180-190 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Για το σερβίρισμα
  • μυρωδικά, φρέσκα
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved