Τα απόλυτα Γεμιστά Τήνου του Άκη που θα σε κάνουν να τα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά
Με γέμιση από φρυγανιά, τυρί και αυγά που κάνουν κάθε μπουκιά μοναδική!
Αυτή η συνταγή για τα διάσημα γεμιστά της Τήνου, είναι μια διαφορετική αλλά πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού λαδερού με γέμιση από φρυγανιά, τυρί και αυγά!
Υλικά:
- 10 ντομάτες, μικρές
Για τη γέμιση
- 180-190 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. νερό
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ¼ ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. βούτυρο
- Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com