Δεν είναι το μπριάμ που ξέρεις – Ο Άκης το απογειώνει με μύδια και γίνεται το top καλοκαιρινό πιάτο
Το κλασικό μπριάμ αποκτά θαλασσινή αύρα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη – μια συνταγή που θα σας εκπλήξει με την απλότητα και τη γεύση της.
Ο Άκης δίνει μια εντελώς νέα διάσταση στο παραδοσιακό μπριάμ, προσθέτοντας μύδια που του χαρίζουν μοναδικό άρωμα θάλασσας και κάνουν το πιάτο ιδανικό για καλοκαιρινά τραπέζια.
Συνταγή για μπριάμ με μύδια, το απόλυτο νηστίσιμο κυρίως γεύμα για να απολαύσετε την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο! Επιλέξτε λαχανικά της επιλογής σας!
Υλικά:
- 2 μελιτζάνες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 2 φινόκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 ml νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 ντομάτα
- 500 γρ. μύδια, καθαρισμένα
Για το σερβίρισμα
- ψωμί, σε φέτες
- φινόκιο, μόνο τις φύτρες
- λεμόνι, σε φέτες
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com