Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ: Μια λαχταριστή συνταγή του Άκη
Το τέλειο κυριακάτικο φαγητό!
Δείτε πώς να φτιάξετε τα απόλυτα κανελόνια με κιμά, κόκκινη σάλτσα και κρεμώδη μπεσαμέλ.
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον κιμά
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 750 γρ. γάλα πλήρες
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κρόκους
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. κανελόνια
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com