Χταπόδι ξυδάτο: Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές που θέλουμε πάντα στο τραπέζι μας
Παραδοσιακή ελληνική συνταγή για χταπόδι ξιδάτο που θα συνοδεύσει όλα τα καλοκαιρινά σας τραπέζια!
Μάθετε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε έναν από τους πιο διάσημους θαλασσινούς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας!
Υλικά
Για το χταπόδι
- 1 χταπόδι, (1.200 γραμμάρια), καθαρισμένο
- 250 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριού, μαύρο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
Για τη μαρινάδα
- 75 γραμμάρια μηλόξιδο
- 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com