Χταπόδι ξυδάτο: Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές που θέλουμε πάντα στο τραπέζι μας

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή για χταπόδι ξιδάτο που θα συνοδεύσει όλα τα καλοκαιρινά σας τραπέζια!

Χταπόδι ξυδάτο: Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές που θέλουμε πάντα στο τραπέζι μας

Μάθετε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε έναν από τους πιο διάσημους θαλασσινούς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας!

Υλικά

Για το χταπόδι

  • 1 χταπόδι, (1.200 γραμμάρια), καθαρισμένο
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριού, μαύρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Για τη μαρινάδα

  • 75 γραμμάρια μηλόξιδο
  • 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι, μικρή
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved