Συνταγή για μερακλίδικο τηγανητό γαύρο

Ο τηγανητός γαύρος του Άκη είναι ξεχωριστός.

Συνταγή για μερακλίδικο τηγανητό γαύρο

Ο τηγανητός γαύρος αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό μεζέ, όπου και αν σε βρίσκει το καλοκαίρι! Εδώ σου έχω όλα τα tips για να φτιάξεις φρεσκοτηγανισμένο γαύρο που είναι τραγανός εξωτερικά και ζουμερός.

Υλικά

Για τον γαύρο

  • 1/2 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
  • 30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλ. θυμάρι, προαιρετικά
  • 3-4 κλ. ρίγανη, προαιρετικά
    αλάτι

Για το πανάρισμα

  • 150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμονιού
  • φύλλα ρίγανης
  • αλάτι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved