O Άκης λέει ότι το ριζότο αλ λιμόνε είναι το πιο καλοκαιρινό ριζότο - Αυτή είναι η συνταγή

Ένα γευστικό, αρωματικό και κρεμώδες ριζότο με χυμό και ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα!

Δείτε πώς να πετύχετε το απόλυτο ριζότο αλ λιμόνε (risotto al limone), το διάσημο πιάτο της Ιταλίας!

Υλικά:

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών
  • 1.200 γρ. νερό, βραστό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved