O Άκης λέει ότι το ριζότο αλ λιμόνε είναι το πιο καλοκαιρινό ριζότο - Αυτή είναι η συνταγή

Ένα γευστικό, αρωματικό και κρεμώδες ριζότο με χυμό και ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα!

O Άκης λέει ότι το ριζότο αλ λιμόνε είναι το πιο καλοκαιρινό ριζότο - Αυτή είναι η συνταγή

Δείτε πώς να πετύχετε το απόλυτο ριζότο αλ λιμόνε (risotto al limone), το διάσημο πιάτο της Ιταλίας!

Υλικά:

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών
  • 1.200 γρ. νερό, βραστό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε πρώτη φορά για την Αλεξάνδρα Νίκα: «Έχει διαβάσει την ψυχή μου»