Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί: Ο τέλειος καλοκαιρινός μουσακάς βήμα-βήμα από τον Άκη

Παραδοσιακός μουσακάς από τον Άκη Πετρετζίκη. 

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί: Ο τέλειος καλοκαιρινός μουσακάς βήμα-βήμα από τον Άκη

Δείτε πώς να φτιάξετε το αγαπημένο κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας!

Πεντανόστιμος μουσακάς με μοσχαρίσιο κιμά, πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και μια πλούσια και κρεμώδη μπεσαμέλ!

Υλικά:

Για τα λαχανικά

  • 3 μελιτζάνες, 750 γρ.
  • 3 κολοκυθάκια, 450 γρ.
  • 4 πατάτες, μεγάλες (750 γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Για τον κιμά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 3 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 170 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1,5 λίτρο γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε πρώτη φορά για την Αλεξάνδρα Νίκα: «Έχει διαβάσει την ψυχή μου»