Σουβλάκια θαλασσινών - Διαφορετικά και πεντανόστιμα
Συνοδέψτε με ανάμεικτο ρύζι και σαλάτα και απολαύστε ένα σούπερ καλοκαιρινό γεύμα.
Συνδυάστε με τον καλύτερο τρόπο το χταπόδι, τις γαρίδες και το καλαμάρι φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο και εύκολο σουβλάκι θαλασσινών!
Υλικά
Για το ρύζι
- 250 γρ. άγριο ρύζι, ανάμεικτο
- 750 γρ. νερό
- ½ λεμόνι
- 5 κλ. θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα με λάχανο
- ½ λάχανο, μωβ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα σουβλάκια
- 400 γρ. χταπόδι, βρασμένο
- 400 γρ. καλαμαράκια , καθαρισμένα
- 18 γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ντοματίνια
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- λαδολέμονο
- πιπέρι
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com