Σουβλάκια θαλασσινών - Διαφορετικά και πεντανόστιμα

Συνοδέψτε με ανάμεικτο ρύζι και σαλάτα και απολαύστε ένα σούπερ καλοκαιρινό γεύμα.

Σουβλάκια θαλασσινών - Διαφορετικά και πεντανόστιμα

Συνδυάστε με τον καλύτερο τρόπο το χταπόδι, τις γαρίδες και το καλαμάρι φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο και εύκολο σουβλάκι θαλασσινών!

Υλικά

Για το ρύζι

  • 250 γρ. άγριο ρύζι, ανάμεικτο
  • 750 γρ. νερό
  • ½ λεμόνι
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα με λάχανο

  • ½ λάχανο, μωβ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα σουβλάκια

  • 400 γρ. χταπόδι, βρασμένο
  • 400 γρ. καλαμαράκια , καθαρισμένα
  • 18 γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • λαδολέμονο
  • πιπέρι
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε πρώτη φορά για την Αλεξάνδρα Νίκα: «Έχει διαβάσει την ψυχή μου»