Fish and chips - Τα μυστικά για να πετύχετε ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Αγγλίας

Η συνταγή του  Άκη Πετρετζίκη για το απόλυτο fish and chips.

Τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι από μπίρα, τραγανές τηγανητές πατάτες και σπιτική tartar sauce!

Υλικά

Για τις πατάτες

  • 800 γρ. πατάτες
  • αλάτι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τον μπακαλιάρο

  • 1,5 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένο
  • 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, κρύα
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος ταρτάρ

  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 100 γρ. αγγουράκια τουρσί
  • 100 γρ. κάππαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό λάιμ
  • 350 γρ. μαγιονέζα
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λάιμ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved