Fish and chips - Τα μυστικά για να πετύχετε ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Αγγλίας
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το απόλυτο fish and chips.
Τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι από μπίρα, τραγανές τηγανητές πατάτες και σπιτική tartar sauce!
Υλικά
Για τις πατάτες
- 800 γρ. πατάτες
- αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τον μπακαλιάρο
- 1,5 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένο
- 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, κρύα
- 500 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Για τη σος ταρτάρ
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 100 γρ. αγγουράκια τουρσί
- 100 γρ. κάππαρη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- χυμό λάιμ
- 350 γρ. μαγιονέζα
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φέτες λάιμ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com