Μελιτζανοκεφτέδες με μυρωδικά και σος γιαουρτιού - Αξίζει να τους δοκιμάσετε
Αφράτοι και πεντανόστιμοι.
Φτιάξτε τους πιο νόστιμους και αφράτους μελιτζανοκεφτέδες. Το απόλυτο μαμαδίστικο ορεκτικό της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που θα λατρέψετε!
Υλικά
- 500 γρ. μελιτζάνες, περίπου 2
- 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + 200 γρ. έξτρα για το ταψί (προαιρετικά)
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com