Μελιτζανοκεφτέδες με μυρωδικά και σος γιαουρτιού - Αξίζει να τους δοκιμάσετε

Αφράτοι και πεντανόστιμοι.

Μελιτζανοκεφτέδες με μυρωδικά και σος γιαουρτιού - Αξίζει να τους δοκιμάσετε

Φτιάξτε τους πιο νόστιμους και αφράτους μελιτζανοκεφτέδες. Το απόλυτο μαμαδίστικο ορεκτικό της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 500 γρ. μελιτζάνες, περίπου 2
  • 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + 200 γρ. έξτρα για το ταψί (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved