Συνταγή της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας για φρέσκες σαρδέλες πλούσιες σε πρωτεΐνες και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα!
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 4 ντομάτες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 20 γρ. κρέμα βαλσάμικο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις σαρδέλες
- 1 κιλό σαρδέλες, 750 γρ. καθαρισμένες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πλιγούρι, βρασμένο
- φύλλα ρίγανης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com