Θέλεις ένα ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες; Φτιάξε τη συνταγή της Βαλέριας Κουρούπη

Είναι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό. 

Θέλεις ένα ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες; Φτιάξε τη συνταγή της Βαλέριας Κουρούπη
Instagram / valeria_kouroupi

Το ρυζόγαλο είναι ένα επιδόρπιο με μέτρια θερμιδική αξία, πλούσιο σε υδατάνθρακες και χαμηλό σε λίπη. Παρέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και μπορεί να ενταχθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο.

Πεντανόστιμη συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού

Ειδικότερα:

  • Θερμίδες: Το ρυζόγαλο παρέχει περίπου 134 θερμίδες ανά 100 γρ., καθιστώντας το ένα σχετικά ελαφρύ επιδόρπιο.

  • Υδατάνθρακες: Με 26.62 γρ. υδατανθράκων, εκ των οποίων τα 16.53 γρ. είναι σάκχαρα, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, κυρίως λόγω του ρυζιού και της προστιθέμενης ζάχαρης.

  • Λίπη: Περιέχει χαμηλά επίπεδα λιπών (1.69 γρ.), με τα κορεσμένα λίπη να ανέρχονται σε 0.985 γρ.

  • Πρωτεΐνες: Προσφέρει 3.63 γρ. πρωτεΐνης, κυρίως από το γάλα.

  • Ασβέστιο: Με 100 mg ασβεστίου, συμβάλλει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε αυτό το απαραίτητο μέταλλο.​

nistisimo-rizogalo.jpg

Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη

Η Βαλέρια Κουρούπη προσέχει τη διατροφή της χωρίς όμως να στερείται σνακ ή γλυκά. Απλά επιλέγει πιο υγιεινές συνταγές, τις οποίες μοιράζεται στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μία από αυτές είναι για ένα "αρωματικό, καρυδένιο κι εξωτικό ρυζόγαλο", όπως το περιγράφει, ιδανικό για το πρωινό σου ή για τις απογευματινές λιγούρες.

Δεν περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη, είναι plant based και το φτιάχνεις με το απόλυτα γευστικό και χωρίς ζάχαρη φυτικό ρόφημα καρύδας.

Αν αγαπάς κι εσύ τα ελαφριά γλυκίσματα για πρωινό ή απογευματινό φτιάξ’το!

Θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 500ml νερό
  • 200γρ ρύζι γλασέ
  • 1λίτρο φυτικό ρόφημα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια σιρόπι αγαύης
    μία πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι γλυκού λάδι καρύδας

Για το γαρνίρισμα κανέλα, τριμμένη καρύδα, μύρτιλα, φράουλες ή γλυκό κουταλιού.

kouroupi-rizogalo.jpg

Instagram / valeria_kouroupi

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό να βράσει και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε και μόλις το νερό εξατμιστεί, προσθέτετε το ρόφημα καρύδας χωρίς ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης, το αλάτι και τις βανιλίνες.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την τριμμένη καρύδα με το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος προσθέτετε το λάδι καρύδας, ανακατεύετε και μοιράζετε το ρυζόγαλο στα μπολάκια.
  • Γαρνίρετε με κανέλα, τριμμένη καρύδα, μύρτιλα, φράουλες ή γλυκό κουταλιού και καλή σας όρεξη.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved