Ανάποδο κέικ πορτοκαλιού στο τηγάνι; Κι όμως, γίνεται
Με ολόκληρα πορτοκάλια για περισσότερη γεύση.
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντας ένα ανάποδο κέικ πορτοκαλιού στο τηγάνι. Ζουμερό και πορτοκαλένιο κέικ τύπου tarte Tatin σε μια εκδοχή με ολόκληρα πορτοκάλια! Τέλειο για την ώρα του καφέ!
Υλικά
Για τα πορτοκάλια
- 6 πορτοκάλια, 1.200 γρ. καθαρισμένα
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά, μεσαία
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com