Η 4.000 ετών ελληνική συνταγή για κουλουράκια που γίνεται μόδα αυτό το Πάσχα
Κουλουράκια: Η διαχρονική συνταγή που πρέπει να φτιάξετε αυτό το Πάσχα.
Το Πάσχα οι οικογένειες μαζεύονται για να γιορτάσουν με παραδόσεις που είναι τόσο παλιές όσο και ο χρόνος.
Πολλές από τις παιδικές αναμνήσεις της Georgia Mahood από το Πάσχα περιστρέφονται γύρω από αυτές τις παραδόσεις – το άρωμα του αργομαγειρεμένου αρνιού, οι λεμονάτες πατάτες, τα κόκκινα αυγά και φυσικά τα γευστικά κουλουράκια.
Τα υπερ-τέλεια πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Αν και οι καταβολές για τα κουλουράκια είναι κάπως ασαφείς, λέγεται ότι η παρασκευή τους χρονολογείται από τη Μινωική εποχή, περίπου 4.000 χρόνια πριν.
Πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια
Υπάρχουν άπειρες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια. Mπορεί να θυμάστε από τη γιαγιά σας πως πρέπει να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού και σουσάμι, ενώ μια άλλη συνταγή να σας προτείνει να βάλετε λίγο ούζο στη ζύμη.
Η Georgia Mahood μοιράστηκε την αγαπημένη της συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια στο amp.taste.com.auκαι σας τη μεταφέρουμε.
Υλικά
125γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
215γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. εκχύλισμα γλυκάνισου
1 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας
1/4 κ.γ. ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού
600γρ. (4 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100ml ζεστό γάλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αυγού (για άλειμμα)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και τον γλυκάνισο.
Βήμα 2: Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο γάλα. Με ξύλινη κουτάλα ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Βήμα 3: Προθερμαίνουμε τον φούρνο και στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Πλάθουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζύμη σε κορδόνι και του δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Βήμα 4: Αλείφουμε τα μπισκότα με αυγό. Ψήνουμε για 15–20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλό Πάσχα!