Πασχαλινό τραπέζι: Λαχταριστό κατσικάκι με κρούστα γιαουρτιού και πατάτες στον φούρνο
Αν δεν ψήσετε αρνί στη σούβλα, έχετε και την επιλογή του φούρνου.
Αυτό το γιορτινό πιάτο θα κλέψει την παράσταση στο πασχαλινό τραπέζι! Το κατσικάκι με κρούστα γιαουρτιού και πατάτες αποτελεί μια αρωματική συνταγή που συνδυάζει το τρυφερό κατσικάκι με μια κρεμώδη κρούστα και μελωμένες πατάτες.
Υλικά
Για το κατσικάκι
- 2 κιλά κατσίκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε μερίδες
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κύβους κότας
- 2 κρεμμύδια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 400 γρ. νερό
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Για τις πατάτες
- 1,5 κιλό πατάτες
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. νερό
- 4-5 κ.γ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com