Μαγειρίτσα: Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή που θα απολαύσουν όλοι το βράδυ της Ανάστασης
Δείτε αναλυτικά πώς να πετύχετε την απόλυτη μαγειρίτσα, την παραδοσιακή ελληνική συνταγή για το Μεγάλο Σάββατο!
Δημιουργήστε την παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα και απολαύστε τη το βράδυ της Ανάστασης στο γιορτινό τραπέζι!
Υλικά:
- 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 μαρούλι
- 2 φέτες λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 10-15 κόκκους πιπεριού
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- αλάτι
Για το αυγολέμονο:
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 αυγά, μεσαία
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- πιπέρι
- άνηθο
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com