Μαγειρίτσα: Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή που θα απολαύσουν όλοι το βράδυ της Ανάστασης

Δείτε αναλυτικά πώς να πετύχετε την απόλυτη μαγειρίτσα, την παραδοσιακή ελληνική συνταγή για το Μεγάλο Σάββατο! 

Μαγειρίτσα: Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή που θα απολαύσουν όλοι το βράδυ της Ανάστασης

Δημιουργήστε την παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα και απολαύστε τη το βράδυ της Ανάστασης στο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά:

  • 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μαρούλι
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10-15 κόκκους πιπεριού
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι

Για το αυγολέμονο:

  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • πιπέρι
  • άνηθο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved