Λαζαράκια - Η παραδοσιακή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά
Τα μικρά αυτά αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια πλάθονται το Σάββατο του Λαζάρου.

Τα «λαζαράκια» ή οι «λαζάρηδες», όπως λέγονται, είναι μικρά, αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια που πλάθονται ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Έχουν το σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου (όπως αναπαριστάται και ο Λάζαρος στις εικόνες) και συμβολίζουν την Ανάσταση του Λαζάρου. Φτιάχνονται στη μνήμη του Λαζάρου και σύμφωνα με την παράδοση σε κάθε σπίτι πρέπει να φτιάχνονται τόσα όσα είναι και τα παιδιά της οικογένειας.
Υλικά
- 250 γρ. νερό
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
- 5 γρ. αλάτι
- 48 ολόκληρα γαρίφαλα, για μάτια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com