Σιμιγδαλένιος χαλβάς - Eύκολος, νόστιμος και φυσικά νηστίσιμος

Ιδανικός για την περίοδο της νηστείας ή για χορτοφάγους!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς - Eύκολος, νόστιμος και φυσικά νηστίσιμος

Δείτε βήμα προς βήμα πώς θα πετύχετε τον απόλυτο σιμιγδαλένιο χαλβά, το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό.

Υλικά

  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 3/4 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλίνη

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • παγωτό
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved