Σιμιγδαλένιος χαλβάς - Eύκολος, νόστιμος και φυσικά νηστίσιμος
Ιδανικός για την περίοδο της νηστείας ή για χορτοφάγους!
Δείτε βήμα προς βήμα πώς θα πετύχετε τον απόλυτο σιμιγδαλένιο χαλβά, το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό.
Υλικά
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 3/4 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλίνη
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
- παγωτό
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com