Saltimbocca alla Romana ή αλλιώς ψαρονέφρι με προσούτο - Το μυστικό για να το φτιάξετε σπίτι σας
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Aυτό το φαγητό λέγεται "saltimbocca", που σημαίνει ότι είναι τόσο νόστιμο που κάνει... άλμα στο στόμα!😀
Δείτε πώς να φτιάξετε ψαρονέφρι με προσούτο, το διάσημο πιάτο saltimbocca alla Romana της Ιταλίας. Πρόκειται για ψαρονέφρι που τυλίγεται σε προσούτο και φασκόμηλο και συνοδεύεται με σάλτσα κρασιού!
Υλικά:
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- 200 γρ. προσούτο, σε φέτες
- 15 φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. κόκκινο κρασί, γλυκό
Για το σερβίρισμα
- πατάτες baby, βρασμένες
- καρότα, βρασμένα
- φύλλα φασκόμηλου
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com