Saltimbocca alla Romana ή αλλιώς ψαρονέφρι με προσούτο - Το μυστικό για να το φτιάξετε σπίτι σας

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Saltimbocca alla Romana ή αλλιώς ψαρονέφρι με προσούτο - Το μυστικό για να το φτιάξετε σπίτι σας

Aυτό το φαγητό λέγεται "saltimbocca", που σημαίνει ότι είναι τόσο νόστιμο που κάνει... άλμα στο στόμα!😀

Δείτε πώς να φτιάξετε ψαρονέφρι με προσούτο, το διάσημο πιάτο saltimbocca alla Romana της Ιταλίας. Πρόκειται για ψαρονέφρι που τυλίγεται σε προσούτο και φασκόμηλο και συνοδεύεται με σάλτσα κρασιού!

Υλικά:

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 200 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 15 φύλλα φασκόμηλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί, γλυκό

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες baby, βρασμένες
  • καρότα, βρασμένα
  • φύλλα φασκόμηλου
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved